Svanulo je božićno jutro. Neka ledena kiša je padala, sve je pretvorila u ledenu površinu. Četnici pucaju po gradu. Izgleda da im ništa nije sveto."

"Bore oko očiju "

 

Knjiga "Bore oko očiju" objavljena je 2007. godine.

Promocija u Sarajevu održana je u prepunom Domu Mladih 4. aprila. Oslobođenje je zabilježilo da se dogodila "najveća promocija knjige u BiH ikada". Nakon Sarajeva održane su promocije u još četiri bosanskohercegovačka grada, a knjiga je toplo dočekana u Brezi, Visokom, Zenici i Tuzli. Uslijedio je Sajam knjige i učila u Sarajevu na kojem je knjiga "Bore oko očiju" bila najprodavanija knjiga domaćih autora.

Nakon bh. uslijedila je evropska turneja, koja je 2007. i 2008. godine obuhvatila preko dvadeset gradova u Norveškoj, Švedskoj i Danskoj.

U najvećoj bh. online knjižari Knjiga.ba "Bore oko očiju" i danas su najtraženiji naslov, a i bez konkurencije najprodavanija knjiga iz BiH uopće kada je online prodaja u pitanju.

Objavljivanjem knjige "Na putu u nepoznato" kompletiran je Dnevnik bosanskog vojnika Saudina Bećirevića. Knjige "Bore oko očiju" i "Na putu u nepoznato" prvi put će objedinjene u kutiji biti predstavljene na XXII međunarodnom sajmu knjige i učila u Sarajevu od 21. do 26. aprila 2010. godine.

U planu je objavljivanje skraćene verzije Dnevnika bosanskog vojnika, ali i prevod na engleski jezik.

U toku je i snimanje dokumentarnog filma o Dnevniku bosanskog vojnika i Saudinu Bećireviću.

Kratka životna priča Saudina Bećirevića

"Na putu u nepoznato"